Šajā blogā atrodamā informācija un fotogrāfijas ir mans īpašums, kas nav izmantojams komerciāliem nolūkiem. Rakstot par manā blogā atrasto informāciju citās Interneta lapās, obligāti norādīt atsauci uz šo blogu
( http://rainbowrokdarbi.blogspot.com)

trešdiena, 2010. gada 1. septembris

Ķirbju pankūkas

Ko gan lai dara ar izaugušajiem milzeņiem, kaut kādā veidā konservēti man ķirbji negaršo.


Tad nu sāku ielūkoties googlē, ko vēl var sadarīt ar ķirbi.


Ķirbju pankūkas!!!!
Oriģinālā recepte ir šāda:

1. Pētersīļi
2. Ķirbis notīrīts 500 grami
3. Olas 2 gab.
4. Milti 4 ēdamkarotes
5. Siers ciets 50 grami
6. Ķiploks 2 daiviņas
7. Sāls
8. Pipari
9. Eļļa
(no mammamuntetiem.lv)

Es liku vēl šķipsniņu sodas un izmantoju pankūku miltus (nezinu, vai ir liela atšķirība)

Taču es noteikti neievēroju tur tos visus daudzumus, jo biju sarīvējusi gandrīz 1/4 no paliela ķirbja. Tad nu vismaz pusi no tā gribēju sacept pankūkās. Arī sieru īpaši daudz neliku, un arī nelikās, ka tam ir būtiska nozīme.
Un man garšo tādas mīkstas, citiem varbūt liksies, ka pajēlas, bet ļoti labi izgaršojas tas ķirbītis...mmmm.. tādas foršas sāļās pankūkas sanāca. 




Noteikti uzdrošinieties eksperimentēt!!! Pat ja nekad neesat neko tādu gatavojušas (kā, piemēram, es!) , noteikti pamēģiniet! Reizēm, kad nekā īsti nav, palūkojoties pieliekamajā, pagrabā un ledusskapī, tomēr kaut kas atrodas un sanāk gardas lietas!!!

4 komentāri:

  1. Hm! varbūt man arī beidzot uzdrošināties un pamēģināt kaut ko no ķirbja?! :) Citādi līdz šim tikai degunu raucu! :)

    AtbildētDzēst
  2. O, es pamēģināšu. Man puse tāda paša zaļa ķirbja stāv ledusskapī, un dārzā vēl vismaz divdesmit... Paldies, Elīna!

    AtbildētDzēst
  3. Pareizi,nekad nebaidieties darīt to,ko jūs nekad neesat darījuši!Neaizmirstat,ka Titāniku uzbūvēja profesionāļi,bet Naosa šķirstu amatieris!!!!
    P.S.Es vēla pamēģināšu malto gaļu pielikt :)

    AtbildētDzēst
  4. Man parasti no ķirbja top saldās pankūkas. Sāls tikai nedaudz, tā pavairāk medus, jeb cukurs, ja ar medu tā švakāk. Aromātam var nedaudz pielikt cidoniju sīrupu. Un olas vienmēr saputoju. Sarīvētos ķirbjus sajaucu ar medu, jeb cukuru, lai nedaudz izvelk sulu, tad maisot beru klāt miltus, gala iznākumā jāsanāk diezgan biezai masai, krietni vien biezākai, kā parasti pankūkas cepot. Tajā tad iecilāju saputotās olas un tad cepu mīklu liekot ar ēdamkaroti pannā, izmantoju olīveļļu. Labi iet kopā ar skābu krējumu, ja kādam pret to nav iebildumu, jau gatavās pankūkas var viegli pārkaisīt ar maltu kanēli. Un protams, nepieturos pie mērvienībām, visu tikai uz izjūtu.
    Abas meitas un sieva novērtē atzinīgi. :)

    AtbildētDzēst