Šajā blogā atrodamā informācija un fotogrāfijas ir mans īpašums, kas nav izmantojams komerciāliem nolūkiem. Rakstot par manā blogā atrasto informāciju citās Interneta lapās, obligāti norādīt atsauci uz šo blogu
( http://rainbowrokdarbi.blogspot.com)

otrdiena, 2010. gada 10. augusts

Vējgāze 2010

Esmu atgriezusies civilizācijā!!!
Kopš svētdienas vakara nebija elektrības, mobilais tornis nestrādāja, bija tikai vājš signāls no kaimiņu pagasta, dzeramais ūdens visā pagastā tika sasūknēts 2x dienā... Bet visi esam dzīvi, sveiki un veseli un tas arī ir galvenais.
Viesulis, kas te pārgāja pāri bija ne pa jokam, liekas, ka parāva gaisā visu ciematu ar jumtiem un skursteņiem. Mūsu mājai tā skāde tāda mazāka - no sienas ir atrauts satelīta šķīvis un pāris nolauztu zaru ābelēm un izgāztas plūmes.
Negaiss vēl tā īsti nebija pārgājis, kad pagasta ielas jau bija pilnas ar cilvēkiem, kas devās apskatīt vēja nodarīto (retu reizi gan gadās redzēt, kad pagastā ir tik daudz cilvēku!!). Skats uz kaimiņu mājām pavērās šāds:
 (Viņiem laikam šovakar vēl aizvien nav elektrības...)
Centrālā iela, protams, bija aizgāzta ar kokiem, bet paldies pagasta darbiniekiem un 100latniekiem, kas uzreiz ķērās pie darba un izzāģēja ceļu!

Muižas parkā pie Odzienas ezera skats bija apmēram šāds. Šīs mājas saimniekus Dieviņš ir pasargājis, jo šāds pats koks bija nogāzies arī mājas otrā pusē.

Un mūsu kaimiņi bija aizbraukuši pie ezera atpūsties un, paldies Dievam, atgriezās sveiki un veseli no vietas, kas izskatās tagad šādi. Tas ir vienkārši apbrīnojami, ka mašīnai neuzgāzās koks, un tie, kas nebija paspējuši aizskriet līdz mašīnai, bija skraidījuši šurpu turpu, lai izvairītos no krītošajiem kokiem. (Lai pēc tam izkļūtu ko šiem džungļiem, pagāja apmēram stunda līdz izzāģēja ceļu!)





Un visbeidzot mana vīra gadiem koptais īpašums Aiviekstes krastā šobrīd ir šāds... Arī tur bija "iesprostoti" cilvēki, kuri, spriežot pēc mašīnas pēdām, bija riskējuši un izbraukuši gar pašu upes malu, lai apbrauktu lielāko daļu sagāzto koku!



Visā visumā esmu no tiem neprātīgajiem cilvēkiem, kam no negaisa nav paniskas bailes, sava bijība jau, protams, ir. Taču šādi postījumi gan nekādu sajūsmu neizraisa, jo cilvēku ieguldītais darbs ir izpostīts un gana daudz materiālo zaudējumu.

5 komentāri:

  1. Ārprāts!!! Šis pat viesulis gājis pari arī Piebalgas pusei, uz kuru tikai nejaušas sagadīšanās dēļ neaizvedām mazos ciemos pie omes. Tas viņiem būtu liels pārdzīvojums man šķiet. Jo koki ir nolauzti visapkārt! Paldies, ka parādīji, kā tas izskatās bildēs, jo līdz šim kaut kā tikai sagadījās par to visu DZIRDĒT.

    AtbildētDzēst
  2. Neiedomājami, tie bērzi kā veldrē sakrituši. Pilnīgas šausmas.

    AtbildētDzēst
  3. Sagāztie koki pie ezera ir virs veciem Zviedru apbedījumiem (kapiem), viens no Mētrienas aizsargājamiem objektiem.Laikam jau nevajadzēja cilvēkiem iejaukties mirušo "dzīvē" un taisīt izklaides vietu.

    AtbildētDzēst
  4. ....vai cik interesantui skatīt nejaušā blogā pazīstamas vietas ;)... meitai rādu.. viņa smej.. jā, jā.. vecmamma teica, re Elīna ar fotogrāfē... pati biju ārpus Latvijas, bet meituce ar teica, ka visi kopā staigājuši pa ielām un šausminājušies :( pat manējā uz kruķiem lēkāja lielajiem līdzi ....
    ... laipni lūgta ienākt arī manā blogā http://manaspasaules.blogspot.com/
    -Sandra-

    AtbildētDzēst
  5. Labdien!
    Mani ļoti ieinteresēja Jūsu stāsts par vētras izdarītiem postījumiem. Konkrēti mani interesē vējgāze, kas notikusi Jūsu vīra meža īpašumā Aiviekstes krastā (ļoti iespaidīga bilde). Vai Jūs negribētu pastāstīt nedaudz vairāk par šo notikumu, atbildot uz maniem jautājumiem, priekš raksta, ko es gribētu publicēt informatīvā izdevumā meža īpašniekiem „Čiekurs”? Ja Jūs interesē mans piedāvājums, lūdzu uzrakstiet man uz e-pasta katrina_l@inbox.lv vai zvaniet pa telefonu 26534704!
    Būšu ļoti pateicīga par atsaucību.
    Ar cieņu,
    Jekaterīna Blaua,
    MKPC Sēlijas nodaļas vadītāja vietniece

    AtbildētDzēst