Šajā blogā atrodamā informācija un fotogrāfijas ir mans īpašums, kas nav izmantojams komerciāliem nolūkiem. Rakstot par manā blogā atrasto informāciju citās Interneta lapās, obligāti norādīt atsauci uz šo blogu
( http://rainbowrokdarbi.blogspot.com)

ceturtdiena, 2011. gada 17. marts

Marmorēšanas tehnika

Pāris reizes biju uz zīmēšanas nodarbībām Madonā, ko vadīja Danute, kurās iepazīstināja ar dažādām zīmēšanas tehnikām un man pilnīgs jaunatklājums ir šī marmorēšanas tehnika. Agrāk biju domājusi, ka tādu rezultātu var iegūt tikai ar akvareli un ir jābūt lielam māksliniekam, lai kaut kas tik skaists sanāktu. pastrādājām arī ar citām zīmēšanas tehnikām, taču šī mani aizgrāba pilnībā.
Lūk, daži mani darbiņi (būs vēl, jo šie ir no pirmās nodarbības, pārējie palika žūstot)

Par pašu procesu - nepieciešamas eļļas krāsas, terpentīns, ūdens un kāds palielāks trauks (bļoda, piemēram). Bļodā ielej ūdeni, ņem eļļas krāsu (ja vēlas, sajauc no vairākām krāsām vēlamo toni) pavisam nedaudz, atsevišķā trauciņā sajauc ar dažām pilēm terpentīna. Un lej bļodā ar ūdeni. Tur ielietā krāsa kādu laiku peld pa virsu, sadalās punktiņos, ar otiņu var vēl pamaisīt, lai veidojas sīkāks zīmējums. Un, kamēr tā krāsa tur tā peldinās, ņem papīra lapu un mērc iekšā, tā pavisam viegli, lai tikai viena puse nokrāsojas.
(ir drusku ķēpa pēc tam izmazgāt bļodu, bet tas nav neiespējami, neņemiet gluži veļas mazgājamo bļodu, lai nav žēl!:))

Šī, protams, nav nodarbošanās, ko varētu veikt kopā ar pavisam maziem bērniem tieši terpentīna dēļ, bet ar lielākiem droši vien, ka varētu mēģināt. It sevišķi tie, kam ir iespēja iziet mājās pagalmā, noteikti var mēģināt.
Man jau ir pašai doma, ka būs jāiegādā dažas eļļas krāsas un pavasarī, kad varēs jau iet ārā, pašai mājās jāizmēģina. Mani aizrauj gan tas pats process, gan arī rezultāts. Tas ir kā narkotika - gribas vēl un vēl. Lai gan zinu, ka neko dižu jau neiesākšu ar šiem sakrāsotajiem papīra gabaliņiem. Taču tiem, kam patīk taisīt apsveikumus un citādi darboties ar papīru, šis varētu būt lielisks zīmēšanas veids.

3 komentāri:

  1. ļoti skaisti darbiņi - es jau ar citu pielietojumu neizdomātu, kā vien apsveikumiem :) Bet process noteikti varētu būt aizraujošs...

    AtbildētDzēst
  2. Smuki, man arī ļoti patīk negaidīti krāsu pavērsieni uz lapas :)

    AtbildētDzēst