Šajā blogā atrodamā informācija un fotogrāfijas ir mans īpašums, kas nav izmantojams komerciāliem nolūkiem. Rakstot par manā blogā atrasto informāciju citās Interneta lapās, obligāti norādīt atsauci uz šo blogu
( http://rainbowrokdarbi.blogspot.com)

trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

par zaķiem

Es atkal drusku gribu padalīties ar saviem Interneta klejojumiem.
Vēl aizvien par zaķu tematiku, rokoties pa Interneta plašumiem uzgāju krievu rokdarbu lapu www.livemaster.ru, kas ir līdzīga latviešu www.meistardarbs.lv . Un tad nu tur uzzināju, ka manis jau minētie un apjūsminātie zaķi šeit ir zem nosaukuma Куклы Тильды. Tad nu tagad netieku gudra (krievu valodas zināšanas man nav izcilas), kas tad ir tās Tildes vai Tildas rotaļlietas. Vienkārši radās tāda kā ziņkārība, kur šuj oriģinālos zaķus. Bet Krievijā laikam tos šuj gandrīz visi, kam nav slinkums:)


Bet man vienalga patīk tie garausaini!!!

7 komentāri:

  1. cik zinu, Tilda - tā ir tāda šūto leļļu kategorija (visdažādākie personāži, sākot no garkājainām mazgalvainām lellēm, turpinot ar garaušiem un nobeidzot ar enģeļiem un velnēniem), kurām ir zināmas kopīgas iezīmes - mazas actiņas (punktiņi) un rozā vaidziņi. Esmu ievērojusi, ka tās ir tās lelles, kurām vīle ir nevis sānos, bet priekšpusē un mugurpusē, līdz ar to šie īpatnējie profili un apģērbs tiek iešūts jau vīlēs. Vēl viena kopīga pazīme - tās tiek gatavotas no dabīgiem materiāliem - lins, kokvilna. Nu vienvārdsakot, tas ir līdzīgi kā ar Valdorfa lellēm - leļļu grupa, kurām ir vienota tehnoloģija, bet dažāds izpildījums, atkarībā no katra šuvēja prasmēm un radošuma :)
    Kāpēc Tilda, nezinu, gan jau ka pirmā, kas tās sašuva savā vārdā arī nosauca. Pārliecināta neesmu, bet vai tik nenāk no Spānijas...
    Nu tas ir tas, ko es par šitām lellēm zinu, bet tā padziļināti interesējusies neesmu. Varbūt kādam ir ticamāka info

    AtbildētDzēst
  2. Jā, piekrītu Inesei - tas ir līdzīgi kā Waldorf. Rotaļlietu gatavošanas tehnika vai stils. Dažkārt pat redzu, ka vārdu tilda lieto ar mazu burtu, tāpēc - jā, tā ir tehnika. Par vēsturi - tad ir jāgūglē...

    AtbildētDzēst
  3. Njā, ar Tildu ir kā ir, itkā jau visiem ir skairds kas tas ir, bet paskaidrot laikam nevarētu neviens :)
    Es teiktu tas pat ir tāds kā zīmols, kas apzīmē vienas kompānijas radītos dizaina priekšmetus. Jā, tās nav tikai rotaļlietas, bet arī daudz kas cits...
    Vienu no oficiālākajām lapām, ko atradu ir šī: http://www.tildasworld.com/index.php
    Nu un tad nu precīzi no viņu mājas lapas vēsture:
    "Tilda is a craft brand started by the Norwegian designer Tone Finnanger in 1999.
    Tilda is most known for the whimsical, comical and naive characters in the form of animals and dolls. Tilda's world is without a doubt a feminine one, and the most recognisable features are the faces, with two dots for eyes and rosy cheeks.
    The Tilda range consists of craft books and craft products for sewing and paper craft. The products are produced and distributed by Panduro Hobby and available in most of Europe. The books are also distributed to other parts of the world like USA, Australia and China."
    Kā redzat, zem zīmola "Tilda" viņi piedāvā sava dizaina lietu piegrieztnes un arī materiālus šo lietu pagatavošanai. Tādēļ laikam var teikt, ka oriģinālās Tildas šuj visi vai neviens :)
    Man pašai ir vairākas grāmatas ar šīm piegrieztnēm, ja kādai rodas vēlme, varu mēģināt nosūtīt...

    AtbildētDzēst
  4. Jūlij, ja var palūgt-es labprāt kādu piegrieztni saņemtu:) Mans e-past agnese.sloka@inbox.lv

    AtbildētDzēst
  5. Agnese, tās grāmatiņas ir diezgan "pasmagas" MB ziņā, tādēļ būtu vienkāršāk, ja tu man pieklauvētu iekš Skype: julija_orlova ;)

    AtbildētDzēst
  6. Vienkārši Paldies ka tu raksti - blogo :D

    http://manaspasaules.blogspot.com/2011/01/domas-pardomas.html

    AtbildētDzēst
  7. PALDIES, meitenes par šo diskusiju. Nu man ir drusku skaidrāks priekšstats par šīm 'Tildas' rotaļlietām.
    Šo ierakstu arī rakstīju ar cerību, ka kāds komentāros kaut ko tuvāk pateiks.

    (cik feini ir uzzināt kaut ko jaunu!!!)

    AtbildētDzēst