Šajā blogā atrodamā informācija un fotogrāfijas ir mans īpašums, kas nav izmantojams komerciāliem nolūkiem. Rakstot par manā blogā atrasto informāciju citās Interneta lapās, obligāti norādīt atsauci uz šo blogu
( http://rainbowrokdarbi.blogspot.com)

sestdiena, 2010. gada 31. jūlijs

Cepure ar puķēm

Biju nopirkusi Dārtai cepurīti ar nagu, lai saule nespīd actiņās. Bija šāda:

Bet kaut kā likās, ka tās sienamās lentes ir galīgi nevietā. Iesākumā pārveidoju tās, nogriezu, piešuvu trīsstūrīšus virs austiņām.

 Bet tas uzraksts man arī likās ne visai pievilcīgs, tam pa virsu tapa šādas puķītes



Lapiņas no trikotāžas T-krekla, vienkārši izgrieztas un piešūtas, un puķes no hmmm...auduma, no kura šuj izpletņus (tas man no vecāsmammas krājumiem, viņa padomju laikos šuva izpletņus kara bāzei).
Lai arī tās puķes īsti nepiederas tam cepures stilam, taču, manuprāt, tomēr ir drusku meitenīgāks skats un nav arī tas uzraksts.


Tagad meitai jauna cepure, varēsim braukt uz Biksēres muižas svētkiem Sarkaņu pagastā!!!! Jauku dienu visiem!!

ceturtdiena, 2010. gada 22. jūlijs

Organzas zieds

Pie manis bija atbraukusi radiniece, kas vēlējās izmēģināt, kā tas ir lasīt mellenes, jo es tik aizrautīgi stāstu, kā te visi ciematā lasa.
Pa vidu melleņošanai apmainījāmies ar rokdarbu pieredzi, es viņai parādīju, kā veidot žābo un viņa man parādījā, kā taisa organzas puķes, ko var izmantot kā piespraudi vai dekoru jebkam.

Bezgala vienkārši, nav vajadzīga liela precizitāte, zieds veidojas pats, audumu apdedzinot, tikai jāsaliek ziedlapiņas viena uz otras, jāsašuj viducītī, jāpiešuj pērlītes un gatavs!  Šādus rokdarbus var pat darīt lielā karstumā!!

trešdiena, 2010. gada 14. jūlijs

Vasarā...

Nav tā, ka neko nedaru, bet tomēr mans rokdarbu skrējiens ir strauji samazinājis savu ātrumu un tikai brīvākos brīžos šo to paknibinos. Šobrīd topā ir mellenes, jo dzīvoju vietā, kur apkārt ir meži un purvi. Ir arī spainis ar gailenēm, otrs spainis vēl palicis mežā - nav, kas aizbrauc un salasa!!!
Pamazām salieku saldētavā pa kādai ogai - zemenes, avenes, upenes, pamēģināju arī ērkšķogas - redzēs, kas sanāks.

Tomēr parādīšu dažus iesāktos darbiņus. Dārtas māsīcai augustā ir dzimšanas diena, gribu uztaisīt viņai kubu, iesākts jau pēcJāņu nedēļā, bet tik cik pirmajā piegājienā uzšuvu, tik ir.


Un, kad bijām Jūrkalnē, salasīju akmentiņus. Gribas uztaisīt mammas rokas blogā redzētos aptamborēto akmentiņu gleznu.Kaut kas jau ir iesākts:
Vēl gribas uzšūt meitai segas pārvalku un spilvendrānu. Tā kā meita ir dzimusi Vērša gadā, virsū gribētos uzšūdināt šādu gotiņu, ko redzējām Krustpils pils tornī (tur vienmēr ir interesantas izstādes, pārsvarā mākslas skolu audzēkņu darbi).


Tādas manas ieceres un darbi, bet vasara ir pārāk rosīgs laiks, lai visu paspētu. Karstums mani nespēj atturēt no došanās uz mežu, braukšu lasīt mellenes (Un pelnīt naudu!)

svētdiena, 2010. gada 4. jūlijs

Žabo

Droši vien izskatās, ka mani roku darbos ir iestājusies pauze, taču tā gluži nemaz nav.
Divas izlaidumu dāvanas - pārlokāmās somas - ir ieguvušas jaunas īpašnieces un mana slinkuma dēļ nav atrādītas, jo tās tā arī nenofotogrāfēju. Taču gan jau kaut kad dabūšu kādu bildi un tad parādīšu.
Tikmēr savējo lietoju katru reizi, kad dodos ārpus mājas, jo tajā ļoti labi ietilps meitas pamperīši+mitrās salvetes un ūdens pudele:)

Bet tagad par to, ko patiesībā gribēju pastāstīt. Šodien pirmo reizi piedalījos radošajā rokdarbu darbnīcā. Krustpils pilī viesojās Kristine Kutepova (www.cristiecute.com , mājas lapa vēl top), kas darina vienkārši fantastiskas somas!!! (kuras pagaidām var apskatīt draugiem.lv galerijā) un Ginta Zaumane (www.pearlytime.lv), kas taisa ļoti glītas un gaumīgas rotas. Meitenes mums šodien parādīja, kā taisīt otro vienkāršāko žabo veidu.

Lūk mans roku darinājums: 
Arī puķi mācījos taisīt pirmo reizi un man liekas, ka tīri labi sanākusi, lai ari tas process ir mazliet piņķerīgs tādiem iesācējiem kā es.


Meitenes solījās vēl kādu reizi atbraukt uz Krustpili un iemācīt vēl kādus jaukus darbiņus veidot. Ja līdz manīm nonāks ziņa par radošās darbnīcas esamību, noteikti šeit blogā noziņošu, bet iespējamais laiks tika minēts 14.vai 15.augusts (Kas mani pašu drusku apbēdina, jo tad noteikti netikšu, jo ir gaidāms superīgs pasākums - beidzot radu salidojums!!!!)

Apskatīju arī Jēkabpils pilsētu, kur bija vēl jūtamas atskaņas no pilsētas svētkiem. Jēkabpilī aug šādi koki:


Iespējams, ka tas ir ātradīšanas čempionāta rezultāts. Ja ir pa ceļam noteikti iebrauciet Jēkabpilī, apskatiet pilsētas laukumu, kur arī ir interesanti objekti (piemēram, svari, kuros varat nosvērties)!

Lai visiem saulaina un skaista vasara!