Šajā blogā atrodamā informācija un fotogrāfijas ir mans īpašums, kas nav izmantojams komerciāliem nolūkiem. Rakstot par manā blogā atrasto informāciju citās Interneta lapās, obligāti norādīt atsauci uz šo blogu
( http://rainbowrokdarbi.blogspot.com)

trešdiena, 2010. gada 31. marts

Bruņurupucis 2

Bruņupūcim ir ieradies ciemos brālis!!




Ar drusku vairāk knibināmajiem aksesuāriem:):)

sestdiena, 2010. gada 27. marts

Grabulis

Šis būs grabulis veidots no aptamborētas Baltais Balance pudeles. Šīs pudeles man patīk pat labāk nekā Actimel, jo ir stingrākas.
Sākums pavisam vienkāršs: uztamborējam pudeles dibentiņam aplīti un turpinām tamborēt uz augšu kā pa spirāli.



Tālāk veidojam caurumiņus, lai būtu, kur ievērt lentīti vai satamborētu striķīti. Izmantoju dažadus materiālus, lai bērniņam būtu ko aptaustīt, bet var arī notamborēt vienkārši pīnīti un izvērt cauri. Man bija palicis sašūts no auduma striķītis, to arī vēlāk izmantoju.


Tādus caurumiņus var satamborēt, cik vajag. Tālāk veidoju tādu kā puķīti. Tamborēju pretējā virzienā, lai puķes labā puse būtu uz augšu. Kad tā ir gatava, tad turpinu tajā pašā virzienā, kurā visu laiku bija tamborēts.


Atliek vien sabērt iekšā pogas un aiztamborēt galu, samazinot cilpiņu skaitu.


Grabulis gatavs!


Pirmajos mēnešos šāds grabulis nav diez ko parocīgs, jo bērniņš nevar to labi satvert, taču no kādime 5 mēnešiem tas būs labu labais. Ja pudeles galu notin tā lai mitrums netiek iekšā var pildīt ar griķiem, zirņiem u.tml.materiāliem.

piektdiena, 2010. gada 26. marts

Bruņurupucis




Pirmais šūtais lellis ir ieradies - Bruņupūcis:) Lai arī drusku nesimetrisks, taču ar garšīgām ķepām un asti un acīm, ko meitai patīk knibināt.

trešdiena, 2010. gada 24. marts

Rotaļlieta - Posmtārps


Atsaucoties uz musturs.lv lūguma veidot rotaļlietas bērniem ar ipašām vajadzībām , ir uztapis Posmtārps. Var pogāt, lielāki bērniņi var siet kājeles kopā un vaļā, var vienkārši aptaustīt, paraustīt, samīļot...

Gultiņas apmalītes pārvērtības

Tā kā Dārta man ir pirmais bērniņš, tad daudz ko nākas vienkārši iemācīties un saprast, kas ir nepieciešams un kas nav ikdienā kopā ar bērnu. Kad pirkām gultiņu, domāju, ka apmalīti nevajadzēs, uzskatīju to par tikai skaistuma elementu.
Bet kaimiņiene atnesa sava dēliņa apmalīti, kas bija skapī noslēpusies 10 gadus. tas tieši sakrita ar laiku, kad meita sāka aktīvi vicināties ar rociņām un tieši tad nopriecājos, ka labi vien ir, ka ir vismaz kāda apmalīte, lai mazās rociņas tik ļoti nesasistos pret gultas redelēm. Izskatījās šāda:


Bet tā kā tagad ir uznācis šūšanas bums, tad izdomāju, ka es taču varu apšūt veco apmalīti un būs meitai jauna, krāsaina un vairāk meitenīga (Kur gan es biju ātrāk!!). Lūk rezultāts!





Piešuvu striķīšus, ar laiku tur būs arī kādi ķinķēziņi. Bet meita ir sajūsmā arī par vienkāršiem striķīšiem, tie viņai tīri labi patīk it visur.
Vienīgais vēl plānā ir tomēr uzšūdināt otru daļu, lai sanāk pa visu gultiņu, jo meituks no rītiem agri mostas,un es viņai ļauju dzīvoties pa gultu, bet viņa tur aktīvi uz riņķi griežas un veļas, un kājeles bieži vien paliek starp redelēm:)

sestdiena, 2010. gada 20. marts

Rotaļlietas

Ievesmojos no mammasrokas bloga! (Paldies!) Arī iekš musturs.lv, kur izskanēja lūgums veidot bērniņiem rotaļlietas, kuras var pētīt, knibināt, skatīties. Un sapratu, ka tak nav jābūt profesionālam šuvējam, lai kaut ko tādu dabūtu gatavu, pietiek, ja māk vismaz taisnu vīli nošūt! Nekad neko tādu nebiju taisījusi, bet tāpēc vēl lielāks prieks, ja izdodas.
Esmu PAR mīkstajām rotaļlietām, kuras var knibināt, pētīt, raustīt un reizēm pagaršot. Tie plastmasas grabuļi (kaut gan daži varbūt ir tomēr skaisti) pārlieku man nemaz nepatīk, jo bērns aktīvi vicinoties ātri vien var tikt pie zila puna pierē un tad uznāk kreņķis.


Bet lūk mani knibināmie:





Auduma gabaliņi visādi man ir, vēl pavisam neliels daudzums sintapona ir aizķēries, no vīra makšķerēšanas lietām ieguvu divus zvārgulīšus, no nelietotas rokassprādzes koka bumbiņas, šis tas ir satamborēts un gatavs lietošanai:):)

ķengursoma

Vienu brīdi dikti aktīvi lasīju par visa veida slingiem, ļoti patīk man tā ideja un arī izpildījums, kā bebis tiek burtiski piesiets pie mammas un mamma var brīvi pārvietoties.
Tā kā mans meituks jau bija mēnešus četrsu vecs un galvu turēja jau diezgan labi, tad man vairs nebija vajadzīgs ne riņķu slings, ne arī slings šalle, bet ļoti labi noderēja Mei Tai slings.

Jo vairāk rocies pa Interneta dzīlēm, jo vairāk atrodi!!!! Liels bija mans pārsteigums, ka šis slings ar smalko nosaukumu ir pavisam vienkārša lieta - taisnstūra gabals ar lencēm visos stūros!
Beidzot no mammas paņemtajai šujmašīnai ir reāls pielietojums!!!! Pirmais šuvusm manā dzīvē gatavs! Un ir pat lietojams! Ejam abas skatīties ziemu mežā!! (Arī suns līdzi)

Bumbiņkrelles


Bieži noskatos internetā uz tām smuki aptamborētajām bumbiņkrellēm. Sev arī sagribējās. Nebija bumbiņu, ko aptamborēt, tāpēc sapildīju ar sintaponu. Un nav nemaz sliktākas:)
Uz Ziemassvētkiem biju sataisījusi mammai un māsīcām tādas pašas, un viņas arī priecājās.

Auskari






Bija uznācis īslaicīgs auskaru bums. Lūk rezultāts:)

zābaciņi un citi zvēri


kamēr gaidīju bebi, tikmēr atklāju, ka protu uzadīt zābaciņus, šie jau ir tādi smukāki:)


Arī kāda mīkstā rotaļlieta. Liela izmēra man izdodas, bet ja jātaisa maza, tad pie visu sīko detaļu taisīšanas es parasti apstājos. Pietrūkst pacietības.